Bejelentés


A nő vagy a férfi az okosabb? Hülye aki mondja... vagy okos enged szamár szenved?


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Női és férfi prosztata A-tól Z-ig


A férfi prosztata


A prosztata, másik nevén a dülmirigy a férfi gyenge pontja, ugyanis idősebb korban többnyire sok gond forrása. És aligha van még egy szerv, amelynél a rák korai megelőzésének módszere annyira vitatott lenne, mint a prosztatánál. Míg nem okoz gondot, senki nem is gondol rá.Először öröm, hiszen ez legfőbb feladata. Azt a váladékot, amely a férfi ondósejtjeit táplálja, mozgásukat és túlélésüket a hosszú és fáradságos úton biztosítja, míg elérik a petesejtet, a prosztata termeli, tárolja, és végül, de nem utolsósorban erős kéjérzet kíséretében kilövelli.A prosztata a húgyhólyag kimeneténél helyezkedik el, ahol a húgycső indul. Közvetlenül alatta találjuk a kis Cowper-féle mirigyet, amely megfelelő ingerek hatására az ún. előváladékot termeli. Ez az egyénenként eltérő ingerészlelés a gerincvelő idegközpontjaiban és a prosztatában is kiváltja a hímvessző merevedését előidéző ingerületet.A végbél felől kitapintható, ezért diagnosztikai célból innen tapintják meg vizsgálatkor. Ugyanilyen módon erős szexuális izgalmat is lehet kelteni, amit bizonyos tantrikus irányzatok képviselői művelnek. A prosztata bármely jellegű ingerlésére, legyen az a vizsgáló orvos ujja, a kerékpár nyerge, egy gyulladás, rák vagy az ejakuláció, fokozott mennyiségben termelődik egy enzim: a prosztataspecifikus antigén (PSA). Ezt az enzimet gyakorta használják fel a prosztatarák korai felismerésére. Ezt illetően azonban tisztában kell lennünk az előbb említett ingerlések okozta hibaforrások létével.Fiatalkorban gesztenyeméretű, és 30-40, izom- és kötőszövetbe ágyazott mirigyből áll. E mirigyek mindegyike számtalan apró csövecskét tartalmaz a prosztata váladéka számára, mely rendkívül gazdag ásványi anyagokban. Nátrium, kálium és magnézium mellett sok cink van benne, ami szükséges a spermiumok mozgékonyságához. Nagyon sok házasságban azért nem születik gyermek, mert a férfi szervezetében uralkodó cinkhiány miatt a spermiumok nem kellőképpen mozgékonyak.                                      A férfit a természet a BPH-val, a benignus prostata hyperplasiával, vagyis a jóindulatú prosztataduzzanattal „látta el”. Minél nagyobbra nő a dülmirigy, annál kevesebb vizeletet képes tárolni a húgyhólyag, és annál szűkebb a húgycső keresztmetszete. A fiúk versenyében, hogy ki tud magasabb sugárban vagy messzebbre pisilni, az érintett aligha lesz nyertes. Sőt, egyszer elérkezik az a pillanat, amikor már csak saját cipője orrát tudja eltalálni, ami oly sok írásos dörgedelem forrása a férfivécékben. Végül az állandó vizelési inger és a vizeletcsepegés egyre kellemetlenebb lesz.Ha a hólyag kiürítése annyira tökéletlenné válik, hogy a húgyhólyagban visszamaradt vizeletben baktériumok kezdenek tenyészni, a szenvedő alany az urológusnál köt ki, aki ujjal, ultrahanggal (hasfalon keresztül vagy akár a végbél felől) megvizsgálja és a vérben megállapítja a PSA szintjét. Utóbbi magas szintje után általában tűbiopsziás vizsgálatot szoktak javasolni.


A női prosztata


A nőknek is van prosztatájuk. A húgycső nyílásához közel, a hüvelyben található paraurethralis mirigyet prostata feminának is nevezik, és  tapintásos ingerlésre a rendkívüli kéjérzetet okoz.  A női prosztata is képes a kilövellésre – és ez bizony nem önkéntelen vizeletkibocsátás, amint azt sok ijedt nő véli, amikor ezt a fajta ejakulációt tapasztalja, hanem áldott női testének egyik legszebb ajándéka, a kielégülés.


Dr. Kinner István
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!