Bejelentés


A nő vagy a férfi az okosabb? Hülye aki mondja... vagy okos enged szamár szenved?


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Bevezető - Az IQ és a nemi különbségek kérdésköre


Vannak olyan tudományos kérdések, amelyeket az átlagnál jóval érzékenyebben érintenek egyes férfiakat. Az egyre növekvő és fejlődő civilizáció magas szintre jutásával a női nem domináns szerepet tölt be a legtöbb családban, átveszi a családfő szerepét, s mivel a diszkrimináció betiltása már nem fordíthaó vissza, az egyenjogúság megszerzésével a nők lehetőséget és biztos hátteret kaptak a bizonyításra, míg egyes férfiak eközben félelmet és haragot éreztek és éreznek még ma is. Az ilyen férfiak féltik a hatalmukat a nők felett, nem bírják elviselni hogy nem tekintik őket felsőbbrangúaknak a nőktől és ez már-már betegesen megmutatkozik. Ezért szemrehányásokat tesznek rájuk, meg akarják őket félemlíteni,ami sajnos legtöbb esetben sikerül (például családon belüli bántalmazás, a ki az erő a házban fitogtatása) majd hogy vígasztalják egymást  bánatukban, sértő vicceket találnak ki a nők ellen, minden indok nélkül és leisszák magukat a sárga földig a már amúgy is megszokott kis kocsmában hogy jót mulassanak.


Larry Summers, a Harvard Egyetem elnöke ilyen gyenge pontra tapintott rá egy a Time magazinban tett nyilatkozatával, amelyben kijelentette, hogy  mivel a férfiak genetikailag az erő és a hatalom megszerzésére vannak beprogramozva, agyuk egyoldalúlag  legfőképp csak erre összpontosít, majd jöhetnek az egyéb dolgok. Ellentétben a női agy sokkal bonyolultabb a férfiak agyától, a nők képesek egyszerre több mindenre figyelni. Egyazon időben akár három felé is képesek a gondolataikat irányítani. Még belegondolni is ilyesztő.Az IQ és a nemi különbségek kérdésköre ugyanis a világ természettudományos megismerésén messze túlmutató terület. Mert mi történik akkor, ha kijelentjük, hogy a férfiaknak veleszületetten gyengébbek a térbeliséggel kapcsolatos képességei? Ma már egyre több női pilótákat képeznek ki az egyesült államokban, és valljuk be nem véletlenül. A 21.századi kutatások alatt  minden tudományos eredmény is ezt támasztja alá: nők és férfiak, nem vagyunk egyformák. Nemcsak testfelépítésünkben, de agyunk szerkezetében is visszavonhatatlanul és megmásíthatatlanul különbözünk. A fizikai felépítésünkben mutatkozó különbségeket azok szembeötlő volta miatt nehéz lett volna valaha is vitatni, az agyunk szerkezetében mutatkozó differenciákról viszont mind a munkában, mind privát szféránkban hajlamosak vagyunk nem venni tudomást arról, hogy a női agy kiemelkedően magas intelligenciahányadossal rendelkezik. Pedig a félreértéseket, s végeredményben a szenvedést mindig és mindenütt az önismeret hiánya, az igazság figyelmen kívül hagyása, vagyis a tudatlanság eredményezi.


Harcolhatunk mi férfiak bármily elszántan, az élet különböző területeit akkor is hozzá lehet rendelni a férfi/női princípium valamelyikéhez. Mert amíg a férfit erő és hatalom érdekli leginkább, a harc, a vadászat, addig a nő bölcsességének köszönhetően visszafordíthatalanul érte el méltó helyét a világban és lassan de biztosan átveszik felettünk mi férfiak felett az irányítást. Igen Uraim ez a jövő s talán ez az emberiség sorsa is egyben, az evolúció 3. és egyben rendeltetésszerűen végső szakasza.


 Hamarosan folytatjuk...


                                  Dr. Kolosszár Tamás


                                   
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!